Rizottó vörös rózsával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizottó vörös rózsával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rizottórizs
vagy
40 dkg rizs
néhány levél rózsaszirom
néhány csepp rózsavíz
1 és ¼ dl száraz fehérbor
6 evőkanál tejszín
12 és fél dkg frissen reszelt ementáli sajt
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
12 és fél dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A teljesen ép szirmokat letépkedjük, de 8 szirmot félrerakunk a díszítéshez. (A szirmokat hideg vízben hagyjuk.) A szirmokat élénkebb és halványabb színű szirmokra válogatjuk.

2. A vaj felét felolvasztjuk, és a halványabb szirmokat megfonnyasztjuk. Beletesszük a rizst, állandóan kevergetve 2 percig pirítjuk. Borssal, szerecsendióval fűszerezzük.

3. Ráöntjük a bort, a levét elpárologtatjuk. Hozzáöntünk 1.25 dl zöldséglevest, és gyakori kevergetés mellett tovább főzzük a rizst. Amikor a leve elfőtt, újabb 1.25 dl zöldséglevest öntünk rá, egészen addig, amíg fél liter zöldségleves el nem fogy.

4. A rizst 15-18 perc alatt puhára főzzük.

5. Rátesszük a színesebb rózsaszirmokat. Hozzákeverjük a tejszínt, a maradék vajat, az ementáli sajtot és a rózsavizet. A félretett szirmokkal díszítjük. Forrón tálaljuk.

A rizottó akkor jó, ha nedvesek benne a rizsszemek, és kissé kásaszerű. A levest lassan, kis adagokban adjuk hozzá, mindig csak akkor, ha az előző adagot már magába szívta a rizs.
A recept elkészítéséhez 4 szál vörös rózsára lesz szükségünk.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Rizottó vörös rózsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1272 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Rizottó vörös rózsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
van itthon