Milánói rizottó

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Milánói rizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg vaj
1 és ¼ dl vörösbor
vagy
1 és ¼ dl fehérbor
40 dkg rizottórizs
vagy
40 dkg rizs
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 kisebb fej finomra vágott hagyma
1 csipet sáfrány
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát 2 evőkanál vajon megpároljuk. Beletesszük a rizst, állandó keverés mellett

2 percig pirítjuk. Ráöntjük a bort, a levét elpárologtatjuk.

2. Hozzáöntünk 1.25 dl zöldséglevest, és gyakori kevergetés mellett tovább főzzük a rizst. Amikor a leve elfőtt, újabb 1.25 dl zöldséglevest öntünk rá, egészen addig, amíg az egyliternyi zöldségleves el nem fogy.

3. A rizst 15-18 perc alatt puhára főzzük. Rászórjuk a sáfrányt és a parmezán felét. A rizst kettéosztjuk és egy-egy 25 centis, kivajazott sütőformában, magas hőfokon 5 percig sütjük. Kiborítjuk.

4. A sütőformát ismét kivajazzuk, és a rizslepény másik oldalát is 5 percig sütjük. Amikor mindkét oldala ropogós, megszórjuk a maradék parmezánnal. Félbevágjuk és tálaljuk.

A rizottó akkor jó, ha nedvesek benne a rizsszemek, és kissé kásaszerű. A levest lassan, kis adagokban adjuk hozzá, mindig csak akkor, ha az előző adagot már magába szívta a rizs.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Milánói rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2739 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Milánói rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
könyvek