Milánói rizottó



Elkészítés:
1. A hagymát 2 evőkanál vajon megpároljuk. Beletesszük a rizst, állandó keverés mellett
2 percig pirítjuk. Ráöntjük a bort, a levét elpárologtatjuk.
2. Hozzáöntünk 1.25 dl zöldséglevest, és gyakori kevergetés mellett tovább főzzük a rizst. Amikor a leve elfőtt, újabb 1.25 dl zöldséglevest öntünk rá, egészen addig, amíg az egyliternyi zöldségleves el nem fogy.
3. A rizst 15-18 perc alatt puhára főzzük. Rászórjuk a sáfrányt és a parmezán felét. A rizst kettéosztjuk és egy-egy 25 centis, kivajazott sütőformában, magas hőfokon 5 percig sütjük. Kiborítjuk.
4. A sütőformát ismét kivajazzuk, és a rizslepény másik oldalát is 5 percig sütjük. Amikor mindkét oldala ropogós, megszórjuk a maradék parmezánnal. Félbevágjuk és tálaljuk.
Zöldségleves

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.
2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.
3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.
4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.