Körtés rizottó



Elkészítés:
1. A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk.
2. A hagymát a vajon megpároljuk, beleszórjuk a rizst, és még 2 percig együtt pirítjuk.
3. Ráöntjük a bort, s amíg a leve elpárolog, együtt főzzük. Egy merőkanál zöldséglevest és a darabolt körtéket a rizshez adjuk.
4. Állandóan kevergetve, bögrénként ráöntjük a zöldséglevest, 15-18 perc alatt puhára főzzük a gyümölcsöt s a rizst. Sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt hozzáadjuk a Fontina sajtot és a likőrt. Forrón kínáljuk.
Zöldségleves

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.
2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.
3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.
4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.