Spárgás rizottó

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spárgás rizottó
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg spárga
40 dkg rizottórizs
vagy
40 dkg rizs
4 evőkanál vaj
12 és fél dl zöldségleves
4 evőkanál tejszín
6 evőkanál száraz fehérbor
1 fej finomra vágott hagyma
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

1. A spárgarügyeket levágjuk és félrerakjuk. A szárakat nagyobb darabokra vágjuk és 2 evőkanál vajon 2-3 percig pároljuk.

2. Hozzáöntünk negyedliternyi zöldséglevest, felforraljuk, a zöldséget puhára főzzük. Robotgéppel pépesítjük. Félrerakjuk.

3. A maradék vajon 5 perc alatt megpirítjuk a hagymát. Beletesszük a rizst, 2 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a bort. Ha a leve elpárolgott, bögrénként ráöntjük a zöldséglevest, figyelve arra, hogy a rizs felszívja a levet.

4. Úgy 10 perc múlva hozzáadjuk a spárgapürét és a spárgarügyeket. A maradék zöldséglevessel 15-18 perc alatt puhára főzzük, a tejszínnel és a parmezánnal gazdagítjuk. Forrón tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Spárgás rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1514 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Spárgás rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
cikkek