Datolyás rizs mandulával

| Datolyás rizs receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Datolyás rizs mandulával
Eljárások: főzés, kimagozás, párolás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kimagozott datolya
5 dkg mandula
50 dkg basmati rizs
vagy
50 dkg rizs
8 ¾ dl víz
1 teáskanál sáfrány
10 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst lefedve, sós, forró vízben 15 percig főzzük.

2. Hozzáadjuk a sáfrányt és a vaj felét. Nagyon alacsony hőmérsékleten további 5-10 percig főzzük.

3. A maradék olvasztott vajon 4 percig pároljuk a mandulát és a datolyát. Sózzuk, borsozzuk.

4. A rizst tálalóedényre rakjuk, a mandulával és a datolyával díszítjük. Forrón tálaljuk.

Datolyás rizs mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1475 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Datolyás rizs mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
lexikon