Sárga lencsés rizs

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárga lencsés rizs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg sárga lencse
20 dkg rizs
vagy
20 dkg basmati rizs
6 és ¼ dl víz
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
4 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
1 teáskanál köménymag
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lencsét hideg vízben 120 percen át áztatjuk. Leszűrjük. Forró, sós vízben 25 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük és félrerakjuk.

2. A hagymát és a köménymagot közepes tűzön 10 percig pároljuk. Beletesszük a lencsét, a rizst, a szegfűszeget és a fahéjat. Sózzuk. Ráöntjük a vizet. Felforraljuk, majd letakarjuk.

3. Alacsony hőfokon 10 percig főzzük. Forrón tálaljuk.

Sárga lencsés rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1782 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sárga lencsés rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
szólj hozzá, értékelj