Málnadzsem

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Málnadzsem
Adag: 1 adag (1.5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg málna

Elkészítés:

1. A málnát szűrőben, folyó víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, és porcelán- vagy üvegedényben a cukorral lerétegezzük. Egy napig hűvös helyen állni hagyjuk.

2. Másnap erős tűznél felforraljuk, és folyton keverve 15-20 percet főzzük.

3. Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz gőzben dunsztoljuk.

Ugyanígy készíthetünk dzsemet kerti vagy erdei szederből is, de 10 dekával több cukrot tegyünk hozzá. Akit zavarnak benne az apró magvak, inkább lekvárt vagy kocsonyát készítsen az ilyen gyümölcsökből.

Málnadzsem
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5506 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Málnadzsem
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
lexikon