Zöldségegytál

Tiella di verdure

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségegytál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg burgonya
2 db padlizsán
30 dkg paradicsom
1 csokor apróra vágott bazsalikom
igény szerint extraszűz olívaolaj
ízlés szerint friss, apróra vágott oregánó
igény szerint zsemlemorzsa
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldségeket megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.

2. Egy hőálló tálat (lehetőleg terrakottából) kikenünk olívaolajjal, rétegesen megrakjuk a zöldségekkel és a felszeletelt mozzarella sajttal, amíg minden hozzávaló elfogy.

3. Közben minden réteget kissé megsózunk, borsozunk, és bazsalikommal megszórunk.

4. A zsemlemorzsát összekeverjük az oregánóval, sóval, borssal, és a zöldségek tetejére szórjuk, megcsepegtetjük olívaolajjal.

5. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.

A tiella di verdure a pugliai dialektust beszélők számára emlékeztet a spanyol paellára. Az eredeti - rizses és kagylós - recept valóban nagyon hasonlít az ibériai specialitásra. Később a tiellát minden olyan étel megjelölésre használták, melyet a különleges alakú főzőedényben készítettek. A tiella di verdure vegyes zöldséggel készül, és Puglia-szerte elterjedt primo piato (előétel), amit a pasta alternatívájaként kínálnak.
Zöldségegytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1265 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Zöldségegytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
tippek, fortélyok