Karfiolos tészta

Cavolfiore e pasta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karfiolos tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db sózott szardella
100 dkg karfiol
30 dkg frissen gyúrt tészta
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szardellát szálkátlanítjuk, megmossuk és feldaraboljuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, és röviddel azelőtt, hogy megpuhulna, szűrőkanállal a karfiolrózsákat kiemeljük.

2. Egy serpenyőben felforrósított olívaolajon a hámozatlan fokhagymagerezdeket addig pirítjuk, amíg színt váltanak. Elvesszük, hűlni hagyjuk.

3. A tésztát forró, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük. Mielőtt a tészta kész lenne, az utolsó percekre beletesszük a karfiolt is a vizébe.

4. A kihűlt fokhagymát meghámozzuk, a szardellával együtt fakanállal szétnyomjuk. A serpenyőt a visszamaradt olívaolajjal ismét felforrósítjuk, beletesszük a pecorino sajtot és a fokhagymás szardellákat, jól összekeverjük. A karfiolos tésztát leszűrjük, a többi hozzávalóval a serpenyőben jól összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, esetleg még megöntözzük egy kevés olívaolajjal, és forrón tálaljuk.

Frissen gyúrt tészta

Frissen gyúrt tészta
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olívaolaj
2 db kissé felvert tojás
1 csipet

1. A tésztához keverőtálba szitáljuk a lisztet. beletesszük a sót, a tojást meg az olajat, és robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll.

2. Kissé belisztezett felületen simára gyúrjuk.

3. Letakarva legalább fél órát pihentetjük, majd az adott recept szerint dolgozunk tovább.

Karfiolos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1833 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Karfiolos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
recept beküldése