Zöld paella

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöld paella
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb kimagozott, csíkokra vágott kaliforniai paprika
9 dkg zöldborsó
25 dkg hámozott, összevágott paradicsom
25 dkg rizottórizs
vagy
20 dkg pimiento
vagy
20 dkg szeletelt sárga húsú paprika
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál édesnemes pirospaprika
2 evőkanál fenyőmag
1 db szárított, morzsolt piros chilipaprika
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 fej szeletelt hagyma
50 dkg spenót
½ teáskanál sáfrány
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megmosott spenótot 5-7 perc alatt megfonnyasztjuk. Leszűrjük, a maradék nedvességet is kinyomjuk belőle. Durvára vágjuk.

2. A hagymát és a fokhagymát egy serpenyőben az olajon, közepes tűzön megpároljuk.

3. Hozzáadjuk a fenyőmagot és a chilit, majd 2 percig pirítjuk. A hőfokot csökkentjük, beletesszük a paradicsomot és a kaliforniai paprikát. Mintegy 6 percig, állandóan kevergetve főzzük.

4. Hozzáadjuk a rizst, 2 percig együtt főzzük a hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk.

Következhet a pirospaprika és a sáfrányos víz (ehhez 15 percre áztassuk meleg vízbe a sáfrányszárat), aztán annyi zöldségleves, hogy bőven elfedje a rizst.

5. Felforraljuk, 15 percig főzzük, amíg a rizs megfő, illetve a folyadék elpárolog. Időnként keverjük meg, hogy a rizs ne ragadjon le.

6. Belerakjuk a spenótot, a borsót, elkeverjük, s 5 percig együtt főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, lefedjük. További 5 percig még a saját gőzében párolódik. A felszeletelt piquillo paprikával díszítjük.

Vásároljunk paellaserpenyőt, hogy főzéskor a legjobb eredményt érjük el.
A piquillo paprika helyettesíthető a magyar sárga vagy zöld édes paprikával.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Zöld paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1901 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Zöld paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
recepttár