Petrezselymes rizottó sajttal



Elkészítés:
1. A hagymát és a petrezselyemgyökeret a vajon és az olajon 10 perc alatt megpároljuk.
2. Hozzáadjuk a rizst. Állandó keverés mellett 2 percig pirítjuk. Beleöntjük a bort.
3. Amikor elpárolgott, bögrénként ráöntjük a zöldséglevest, s nagyjából 15-20 perc alatt megfőzzük az ételt. Sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a sajtkockákat. Forrón tálaljuk.
Zöldségleves

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.
2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.
3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.
4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.