Datolyás, mandulás rizs

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Datolyás, mandulás rizs
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl tej
15 dkg blansírozott, félbevágott mandula
12 és fél dkg datolya
50 dkg rizs
vagy
50 dkg basmati rizs
9 dkg mazsola
4 evőkanál kristálycukor
12 és fél dkg vaj
1 csipet

Elkészítés:

1. Háromnegyed liternyi tejet felforralunk. Beletesszük a rizst, 2 percig forraljuk.

2. A hőfokot csökkentjük, s miközben a lábast lefedjük, 15-20 percig főzzük.

3. Körülbelül 4 teáskanál vajon aranysárgára pirítjuk a mandulát.

4. Hozzáadjuk a mazsolát, a datolyát és a cukrot, még 5 percig pirítjuk.

5. Beleöntjük a maradék tejet, és 15 perc alatt készre főzzük. Sózzuk.

6. Egy evőkanál vajat serpenyőben felmelegítünk, a rizs felét rákanalazzuk. Rásimítjuk a datolyás keveréket, amit befedünk a maradék rizzsel. A tetejére vajdarabkákat rakunk. Lefedjük.

7. Alacsony hőfokon, 25-30 perc alatt átsütjük.

Datolyás, mandulás rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2055 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Datolyás, mandulás rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
szótár