Nápolyi kuglóf

Babá alla napoletana

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nápolyi kuglóf
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
20 dkg puha vaj
4 dkg élesztő
1 dl tej
35 dkg búzaliszt
1 csipet
Az öntethez:
dl rum
1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

1. Az élesztőt feloldjuk egy kevés langyos tejben, és lassan, kis adagokban beledolgozzuk a lisztet. A tésztát meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, amíg a térfogata a duplájára nő.

2. A tojássárgáját a puha vajjal és a cukorral nagyobb tálban - kézi keverőgéppel, közepes sebességgel - addig keverjük, amíg a massza kissé krémessé válik.

3. A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá verjük. Az élesztős tésztát a krémhez adjuk, és lassan beledolgozzuk. majd hozzáadjuk tojáshabot is, ezzel fellazítjuk. A masszát hat kicsi, vagy egy 26 cm átmérőjű kuglófformába töltjük, és még egyszer kelni hagyjuk, amíg a térfogata a duplájára nő. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

4. Az öntethez a cukrot egy liter vízben feloldjuk, kb. 10 percig hagyjuk csendesen forrni. Félretesszük, és amikor kissé kihűlt, belekeverjük a citromhéjat meg a rumot.

5. Ha kihűlt a kuglóf, kivesszük a formából, tálra tesszük Az öntetet evőkanállal a tésztára locsoljuk, közben a tálra csorgó folyadékot összegyűjtjük, és újra a kuglófra öntjük.

Nápolyi kuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2096 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Nápolyi kuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
google+