Tintahal Santa Lucia módra

Polpi di scoglio alla luciana

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tintahal Santa Lucia módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db konyhakész, 45 dkg-os tintahal
2 db érett paradicsom
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
½ db peperoni
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
1 db citrom leve
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Gondosan megmossuk a tintahalat, puhára klopfoljuk. Egy serpenyőben olívaolajon megpároljuk a megtisztított, összevágott fokhagymát, hozzáadjuk tintahalat.

2. Leforrázzuk a paradicsomot, meghámozzuk, kockákra vágjuk. A peperoncinóval, az erős paprikával és a petrezselyemmel együtt a tintahalhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk. Szorosan letárjuk a serpenyőt egy fedővel, és a halat kis lángon kb. 120 percig hagyjuk csendesen forrni, közben néha-néha megrázzuk az edényt, nehogy a tintahal rásüljön az aljára.

3. A kész halat tálalhatjuk forrón, langyosan vagy hidegen is, kevés citromlével megcsepegtetve.

Tintahal Santa Lucia módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1295 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Tintahal Santa Lucia módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
twitter