Kagyló a főzőlevében

Impepata di cozze

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kagyló a főzőlevében
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg fekete kagyló
1 db citrom leve
2 evőkanál vágott petrezselyemzöld
1 db peperoni
8 szelet pirított fehérkenyér

Elkészítés:

1. A kagylókat kefével megtisztítjuk, megmossuk, és kevés vízzel, az apróra vágott erős paprikával, a peperoncinóval egy mélyebb serpenyőben addig főzzük, amíg a kagylóhéjak kinyílnak. A zárt kagylókat kidobjuk.

2. A kagylók húsát kiszedjük a héjából, a főzővizet sűrű szitán átszűrjük.

3. Visszatesszük a kagylókat a főzővízbe, további 3 percig főzzük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és tetszés szerint meglocsoljuk citromlével. A pirított fehér kenyérrel tálaljuk.

Kagyló a főzőlevében
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1357 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Kagyló a főzőlevében
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
most van szezonja