Sült tenger gyümölcsei vegyesen

Fritto misto di mare

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Sült tenger gyümölcsei vegyesen
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg garnélarák
4 db 10 dkg-os vörösmárna
50 dkg friss tintahal
50 dkg szardínia
vagy
50 dkg szardella
2 db citrom
néhány gerezd fokhagyma
igény szerint
A beszóráshoz:
igény szerint liszt
A sütéshez:
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A kis tintahalak tintazacskóját, belsőségeit fejét eltávolítjuk úgy, hogy lehúzzuk a bőrét, a fogókarokat a belsőségekkel együtt kihúzzuk a testből, közvetlenül a fej mögött levágjuk. A fogókarokat még felhasználjuk. A tintazacskót, a belsőségeket és a fejet kidobjuk. A halat megmossuk, szárazra töröljük, a nagyobbak köpenyét csíkokra vágjuk.

2. A vörösmárnát lepikkelyezzük, kibelezzük, a fejét és uszonyait levágjuk. Folyó víz alatt leöblítjük, konyhai törlőpapírral szárazra töröljük, majd sózzuk.

3. Lepikkelyezzük a szardellákat (illetve a szardíniákat), kibelezzük, az uszonyokat, a farokuszony kivételével, levágjuk. A nagyon kis példányoknak a fejét is meg lehet enni. Megmossuk, konyhai törlőpapírral szárazra töröljük, majd sózzuk.

4. Levágjuk a garnélák fejét, eltávolítjuk a beleket. A páncélját és a farkát rajta hagyjuk. Belisztezzük, és forró olajban kisütjük.

5. Egy mélyebb fazékban vagy sütőedényben a megtisztított fokhagymával sok olívaolajat hevítünk. Sütés előtt kivesszük a fokhagymagerezdeket.

6. A tintahalat megszórjuk nagyon kevés liszttel, adagonként ropogósra sütjük. Konyhai törlőpapíron jól lecsepegtetjük, és 150 °C-ra előmelegített sütőben melegen tartjuk. A márnát és a szardellát is kissé meglisztezzük. A forró olajban egymás után ropogósra sütjük.

7. A márnának három-négy, a szardellának két perc szükséges. A készre sütött halakat szűrőkanállal kiemeljük az olajból, és konyhai törlőpapíron lecsepegtetjük. Ezután az előmelegített sütőben ugyancsak melegen tartjuk. A garnélát lisztezés nélkül sütjük ki. Konyhai törlőpapíron jól lecsepegtetjük.

8. Egy nagy tálat vastagon kibélelünk fehér papírszalvétával. Erre rendezzük a halat és a tenger gyümölcseit, megsózzuk. A citromokat felszeleteljük, a tálra tesszük, és az egészet azonnal tálaljuk.

Sült tenger gyümölcsei vegyesen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1697 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Sült tenger gyümölcsei vegyesen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
bevásárlólista