Töltött pizza

Calzone ripieno al forno

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött pizza
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag pizzatészta
10 dkg érett paradicsom
20 dkg ricotta sajt
10 dkg szalámi
3 evőkanál bazsalikom
5 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg sertészsír
vagy
5 dkg olívaolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot meghámozzuk. kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Rátesszük az időközben elkészített pizzatésztára.

2. A friss sajtot, a ricottát elmorzsoljuk a mozzarella sajtot és a szalámit kis kockákra vágjuk, a bazsalikommal együtt a ricottához adjuk. Rugalmas masszává keverjük, sózzuk, borsozzuk.

3. Elosztjuk a tésztán, megszórjuk a parmezán sajttal. A zsiradékkal félhold alakúra összehajtjuk a széleit jól összenyomkodjuk.

4. Nagyon magas hőmérsékleten 15-20 percig (amíg a teteje éppen feketedni kezd) sütjük.

Pizzatészta

Pizzatészta
50 dkg búzaliszt
3 dkg friss élesztő
0.125 dl langyos víz
0.5 kávéskanál
igény szerint olívaolaj
A nyújtáshoz::
igény szerint liszt

1. Az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben. Két-három evőkanál lisztet adunk hozzá, és sima kovászt keverünk belőle. Letakarjuk, meleg helyen 30 percig kelesztjük.

2. Egy munkafelületre szitáljuk a maradék lisztet, összekeverjük a kovásszal. Kissé megsózzuk, és erőteljesen átgyúrjuk. Tömör, de még lágy tésztát kell kapnunk. A tésztát 10 percen keresztül tovább gyúrjuk, hogy nagyon rugalmassá váljon. Közben apránként langyos vizet adunk hozzá.

3. A masszát négy egyforma darabra osztjuk, kevés liszttel megszórjuk, meleg helyen, letakarva kb. két órán át kelesztjük. Majd a tésztadarabokból kézzel vagy sodrófával fél cm vastag lepényeket formálunk.

4. Egy sütőlapot bekenünk olajjal, ráhelyezzük a tésztalapokat, rárakjuk a kívánt hozzávalókat. Nagyon magas hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.

Töltött pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1814 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Töltött pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
vegetáriánus ételek