Tészta paradicsommártással

Pasta al pomorodo cotto

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tészta paradicsommártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg paradicsom
40 dkg spagetti
7 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
ízlés szerint reszelt parmezán sajt
vagy
ízlés szerint reszelt pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olívaolajat nehéz, mély serpenyőben felhevítjük, üvegesre pároljuk benne a megtisztított-felaprított hagymát.

2. Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt paradicsomot és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk. Kis lángon 30 percig főzzük.

3. Bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a spagettit, leszűrjük.

4. A tésztát tányérokra rendezzük, ráöntjük a paradicsommártást, a reszelt parmezán vagy pecorino sajttal megszórva tálaljuk.

Tészta paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1590 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Tészta paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
google+