Spagetti vénuszkagylóval

Spaghetti con le vongole

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg spagetti
100 dkg friss vénuszkagyló
20 dkg érett paradicsom
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A kagylót kefével megtisztítjuk, kevés vízben addig főzzük, amíg a héjak kinyílnak Azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki, eldobjuk. A kagylók húsát kiszedjük, a főzővizét finom szitán átszűrjük, félretesszük.

2. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a megtisztított fokhagymát rövid ideig sütjük benne, majd kivesszük. Beletesszük a meghámozott, összetört paradicsomot és a kagyló főzővizét, megkeverjük, 20 percig forraljuk.

3. A spagettit bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük, leszűrjük. A kagylót borssal megszórjuk, és a petrezselyemmel a paradicsommártáshoz keverjük. A mártást a spagettire öntjük, forrón tálaljuk.

Spagetti vénuszkagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1458 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Spagetti vénuszkagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
cikkek