Vékonymetélt mártással

Maccheroni alla chitarra

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg búzadara
4 db tojás
ízlés szerint
A mártáshoz:
4 db érett paradicsom
5 dkg reszelt pecorino sajt
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A darát a tojással és csipetnyi sóval rugalmas, jól alakítható, a szokásosnál lágyabb gyúrjuk. Kinyújtjuk, a vastagságának kb. a gitár húrjai közötti távolságnak kell megfelelnie. Majd akkora lapokra vágjuk, amelyek beterítik a készülék fakeret közötti részét.

2. A tésztalapokat egyenként 3 chitarrára helyezzük, a nyújtófával átpréseljük húrok között vékony, hosszú szálakat kapunk. Ha tésztagépet használunk, a tésztát viszonylag vastagabbra nyújtjuk, és a taghatelle méretére beállítva futtatjuk át a készüléken.

3. A metéltet nagy fazékban lobogó sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük, lecsepegtetjük.

4. A mártáshoz a paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, összezúzzuk. A vajat a vékony csíkokra vágott szalonnával együtt egy serpenyőben kisütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot. Kissé besűrítjük mártást, a tésztára öntjük, a pecorino sajttal és frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.

Vékonymetélt mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2067 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Vékonymetélt mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
twitter