Ricottapuding

Budino di ricotta

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ricottapuding
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg cukrozott narancshéj
4 dkg cukrozott citromhéj
4 db tojás
40 dkg ricotta
2 dl víz
½ db citrom reszelt héja
1 csipet őrölt fahéj
1 evőkanál rum
1 evőkanál mazsola
3 evőkanál búzadara
4 evőkanál porcukor
A sütőformához:
igény szerint liszt
igény szerint vaj
A szóráshoz:
ízlés szerint vaníliás cukor

Elkészítés:

1. Egy edényben felforralunk két deci vizet. Beleszórjuk a darát, jól összekeverjük, majd pár perc múlva levesszük a tűzről. A darát nedves tányérra öntjük, egy késsel elsimítjuk, és hagyjuk kihűlni.

2. A mazsolát a rumba beáztatjuk. A ricottát, a friss sajtot a porcukorral, egy egész tojással, három tojássárgájával, az apróra vágott cukrozott citrom- és narancshéjak a mazsolával, fahéjjal és a reszelt citromhéjjal összekeverjük. Egy tojásfehérjét kemény habbá verünk, a kihűlt darával együtt a ricottához vegyítjük.

3. A masszát kb. másfél literes, kivajazott és kilisztezett pudingformába töltjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Kiborítjuk a formából, és a vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.

Ricottapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1219 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Ricottapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
lexikon