Spagetti szénégetőné módra

Spaghetti alla carbonara

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti szénégetőné módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg spagetti
2 db tojás
vagy
10 dkg tokaszalonna
3 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
4 dkg reszelt pecorino sajt
4 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat egy nehéz serpenyőben felhevítjük, kis kockákra vágott szalonnát és a megtisztított fokhagymát beletesszük, mindkettőt barnára pirítjuk. A fokhagymát kivesszük.

2. Bő vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a spagettit, lehűtjük, ha megszikkadt a sült szalonnával jól összekeverjük.

3. Levesszük a tűzről, megszórjuk kevés borssal, beleöntjük kissé felvert tojást, a pecorino és parmezán sajt felét, és addig keverjük, amíg a tojás dermedni kezd. Hozzáadjuk a maradék sajtot, azonnal tálaljuk.

Spagetti szénégetőné módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1535 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Spagetti szénégetőné módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
recepttár