Csicseriborsó-kása

Ligúriai csicseriborsó-kása, Panissa

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csicseriborsó-kása
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl víz
igény szerint extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
néhány szál tisztított, apróra vágott újhagyma

Elkészítés:

1. Fazékban egy liter vizet felteszünk főni, fokozatosan beleszórjuk a lisztet, sózzuk, fakanállal megkeverjük.

2. A keveréket szitán átcsurgatjuk egy mélyebb serpenyőbe, és kis lángon kb. egy órán keresztül főzzük. A kása akkor van készen, amikor a pép könnyen elválik az edény falától.

3. Ekkor tányérokra szétosztjuk, megöntözzük olívaolajjal, megszórjuk a megtisztított és felaprított újhagymával, sózzuk, borsozzuk.

Melegen vagy hidegen is fogyasztható.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Csicseriborsó-kása
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 744 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Csicseriborsó-kása
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
recept beküldése