Nyúl olajbogyóval

Coniglio con olive taggiasche

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nyúl olajbogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg sós lében eltett fekete olajbogyó
150 dkg konyhakész, darabolt házinyúl
7 és fél dl száraz fehérbor
1 kisebb peperoni
1 ág összevágott kakukkfű
1 ág összevágott rozmaring
3 gerezd tisztított, apróra vágott fokhagyma
1 kisebb fej tisztított, apróra vágott vöröshagyma
igény szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A nyulat közepes darabokra vágjuk, megmossuk, szárazra töröljük. A májat, szívet és vesét megmossuk, szárazra töröljük, félretesszük.

2. Megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát, apróra vágjuk. A fűszernövényeket összevágjuk. Mélyebb serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és megpároljuk benne a hagymát, a fokhagymát, a zöldfűszereket, a babérlevelet és a kis csípőspaprika-darabot, a peperoncinót. Hozzáadjuk a húst, erős lángon minden oldalát megsütjük. A belsőségeket felaprítjuk, és ugyancsak a fazékba tesszük.

3. Amikor a hús színt vált, megsózzuk, ráöntjük a bort. A fazekat lefedjük, lejjebb vesszük a lángot, és lassú főzéssel besűrítjük a bort. Ha a hús túl száraz lenne, felöntjük kevés langyos vízzel. Kb. 45 perc múlva beletesszük az olajbogyót, további 15 percig együtt pároljuk, amíg a húslé besűrűsödik.

Nyúl olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1536 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Nyúl olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
hírlevél