Csirke marengói módra
Pollo alla Marengo



Elkészítés:
1. A csirkét megmossuk, leszárítjuk, részeire bontjuk, és a lisztben megforgatjuk. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, a húst megsütjük, a mellét kivesszük, melegen tartjuk.
2. A paradicsom héját lehúzzuk, a magokat eltávolítjuk, húsát feldaraboljuk, a megtisztított, összezúzott fokhagymával és a bazsalikommal a csirke mellé a serpenyőbe rakjuk. Felengedjük két deci borral, és lefedve, kis lángon kb. 15 percig pároljuk. A csirkemellet visszatesszük a serpenyőbe, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, és kis lángon további 15 percig pároljuk.
3. A maradék bort felforraljuk egy másik serpenyőben, és négy-öt percig főzzük benne a garnélát. Leöntjük a levét, és melegen tartjuk. Kevés olajon megpirítjuk a kenyérszeleteket, hogy a belsejük puha maradjon. Kivesszük, és ebben az olajban megsütjük a tükörtojásokat.
4. A csirkét a citromlével, a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. Köréje helyezzük a kenyérszeleteket egy-egy tükörtojással. A garnélával díszítve azonnal tálaljuk.