Szardellás mártás zöldségfondühöz

Bagna cauda

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardellás mártás zöldségfondühöz
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg apróra vágott szardellafilé
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
5 gerezd tisztított, szeletelt fokhagyma
5 dkg vaj

Elkészítés:

1. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a megtisztított, kis szeletekre vágott fokhagymát megpároljuk benne.

2. Hozzáöntjük az olívaolajat, belekeverjük az apróra vágott, lemosott szardellát, kb. 30 percig hagyjuk lassan főni, amíg krémes masszát kapunk. Terrakottaedényben tesszük a fondümelegítőre. Ebbe mártogatjuk a zöldségeket.

A bagna caoda, ez a klasszikus piemonti étel, egyfajta fondü. A fokhagymás, szardellás forró mártásba friss, nyers vagy 1-2 percig előfőzött, majd hirtelen lehűtött - blansírozott - zöldséget (pl.: zellert, articsókát, paprikacsíkokat, tavaszi hagymát) mártanak, és friss, ropogós kenyérrel fogyasztják.
Hogy a mártás még jobb legyen, érdemes eltávolítani a fokhagymák középrészét, vagy a fokhagymagerezdeket felhasználás előtt néhány órán át tejben áztatni.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Szardellás mártás zöldségfondühöz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2134 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Szardellás mártás zöldségfondühöz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
tippek, fortélyok