Vegyes főtt hús

Bollito misto

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vegyes főtt hús
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg friss, fűszeres kolbász
1 db konyhakész, 150 dkg-os csirke
100 dkg marhalapocka
vagy
100 dkg rostélyos
50 dkg borjúdió
vagy
50 dkg borjúhús
30 dl forrásban lévő víz
2 fej tisztított, apróra vágott vöröshagyma
1 kisebb szál tisztított, apróra vágott póréhagyma
4 szál tisztított, apróra vágott szárzeller
3 szál tisztított, apróra vágott sárgarépa
ízlés szerint egész feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megmosott, sózott borjúnyelvet annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, felforraljuk. Kicsire vesszük a lángot, és a nyelvet kb. másfél óra alatt puhára főzzük. Közben egy jó nagy fazékban három liter enyhén sós vizet forralunk, beleteszünk néhány szem borsot és a leöblített marhahúst, majd csökkentett hővel 30 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a megmosott, leszárított csirkét.

2. Apróra vágjuk a megtisztított sárgarépát, zellert, póréhagymát és hagymát, majd a leöblített borjúhússal együtt a fazékba, a többi húshoz tesszük, az egészet kb. egy órán át tovább főzzük.

3. A sertéskolbászt többször bevagdossuk, és kevés vizet aláöntve lassan felforrósítjuk. A puhára főtt nyelvet hideg vízzel lehűtjük, egy kis konyhakéssel a végét kiszúrjuk, és lehúzzuk a bőrét. Hozzátesszük a többi húshoz, felforrósítjuk.

4. A különböző húsokat vékonyan felszeleteljük, a csirkét és a kolbászt adagokra osztjuk, és az egészet előmelegített tálra rendezzük. A zöldséggel díszítjük. Bagnet verd (zöld mártás) illik hozzá.

Zöld mártás

Zöld mártás
2 db apróra vágott szardellafilé
2 kisebb apróra vágott ecetes uborka
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál kristálycukor
1 db keményre főzött tojássárgája
3 evőkanál borecet
1 db szikkadt zsemle
1 gerezd tisztított, apróra vágott fokhagyma
néhány szem apróra vágott kapribogyó
igény szerint extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

1. A petrezselymet, a megtisztított fokhagymát, a kapribogyót, az ecetes uborkát és a leöblített szardellafiléket apróra vágjuk.

2. A zsemlét az ecetbe beáztatjuk. Majd az egészet a tojássárgájával összezúzzuk.

3. Átpasszírozzuk, belekeverjük az olívaolajat. Sóval, borssal és a cukorral ízesítjük. Bollito mistóhoz kínáljuk.

Vegyes főtt hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2779 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Vegyes főtt hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
cikkek