Rizottó vargányagombával

Risotto al porcini

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizottó vargányagombával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rizottórizs
30 dkg tisztított, szeletelt vargánya
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
10 dkg vaj
1 nagyobb fej tisztított, szeletelt vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Serpenyőben felforrósítjuk a vaj felét, puhára pároljuk benne a hagymát meg a gombát. Megsózzuk, hozzáadjuk a rizst.

2. Fokozatosan felöntjük a forró húslevessel, amíg a rizs felszívja a levét, és megpuhul (18-20 perc).

3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a maradék vajat meg a parmezán sajtot. Borssal fűszerezzük, és azonnal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Rizottó vargányagombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1732 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Rizottó vargányagombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
facebook