Édes rizstorta

Bostrengo

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes rizstorta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rizs
10 dl tej
30 dkg zsemlemorzsa
20 dkg mazsola
3 pohár rum
6 csésze presszókávé
100 dkg körte
vagy
100 dkg alma
30 dkg méz
vagy
3 db tojás
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
15 dkg kukoricaliszt
8 dkg kakaópor
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A rizst enyhén sós vízben, vagy tejben éppen csak puhára (al dente) főzzük.

2. A megmosott friss gyümölcsöt és a fügét apróra összevágjuk, majd az összes többi hozzávalóval, a porcukor kivételével, nagy serpenyőbe tesszük, és állandó keverés mellett néhány percig főzzük. Ezután hozzákeverjük a főtt rizst. Ha túl száraz lenne, kevés tejjel felöntjük.

3. A masszát nagy, kizsírozott tortaformába töltjük, és 150 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 60 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Édes rizstorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1676 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Édes rizstorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
könyvek