Kalácskoszorú

Ciambellone

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kalácskoszorú
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
11 és ¼ db tojás
225 dkg búzaliszt
2 és ¼ pohár ánizslikőr
4 és fél db citrom leve és reszelt héja
45 dkg vaj
2 és ¼ pohár tej
2 és ¼ csomag sütőpor
11 és ¼ dkg mazsola
2 és ¼ csipet szódabikarbóna
4 és fél db tojásfehérje
ízlés szerint kristálycukor
A forma kikenéséhez:
igény szerint vaj
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. A tojást felverjük, összevegyítjük a cukorral, a felolvasztott vajjal és a tejjel. A lisztet elkeverjük a sütőporral, állandó keverés mellett fokozatosan a tojásos masszához adjuk.

2. Hozzáöntjük a mistrát, vagyis az ánizslikőrt, beletesszük a szódabikarbónát, a mazsolát, a citrom héját és levét. Gyorsan összedolgozzuk, mert a tésztát nem szabad sokáig gyúrni.

3. Egy koszorúformát kivajazunk és kilisztezünk. Beletöltjük a tésztát, és 170 °C-ra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.

4. Lehűtés után a tortát a tojásfehérjéből, cukorból és a citromléből készült mázzal bevonjuk, színes cukorkákkal és pasztillákkal díszítjük.

Kalácskoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1817 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Kalácskoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
recepttár