Kalácskoszorú

Ciambellone

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kalácskoszorú
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db tojás
100 dkg búzaliszt
1 pohár ánizslikőr
2 db citrom leve és reszelt héja
20 dkg vaj
1 pohár tej
1 csomag sütőpor
5 dkg mazsola
1 csipet szódabikarbóna
ízlés szerint kristálycukor
A forma kikenéséhez:
igény szerint vaj
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. A tojást felverjük, összevegyítjük a cukorral, a felolvasztott vajjal és a tejjel. A lisztet elkeverjük a sütőporral, állandó keverés mellett fokozatosan a tojásos masszához adjuk.

2. Hozzáöntjük a mistrát, vagyis az ánizslikőrt, beletesszük a szódabikarbónát, a mazsolát, a citrom héját és levét. Gyorsan összedolgozzuk, mert a tésztát nem szabad sokáig gyúrni.

3. Egy koszorúformát kivajazunk és kilisztezünk. Beletöltjük a tésztát, és 170 °C-ra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.

4. Lehűtés után a tortát a tojásfehérjéből, cukorból és a citromléből készült mázzal bevonjuk, színes cukorkákkal és pasztillákkal díszítjük.

Kalácskoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1789 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Kalácskoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
lexikon