Novarai rizses egytál

Paniscia di Novara

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Novarai rizses egytál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg érett, hámozott paradicsom
1 kisebb pácolt kolbász
30 dkg friss, fejtett borlotti bab
1 kisebb fej csíkokra vágott kelkáposzta
2 szál hámozott, darabolt szárzeller
másfél dl vörösbor
1 evőkanál olívaolaj
5 dkg apróra vágott szalonna
1 fej tisztított, apróra vágott vöröshagyma
5 dkg szalonnabőr
2 szál hámozott, darabolt sárgarépa
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsom héját lehúzzuk, a zellert és a sárgarépát meghámozzuk, kis darabokra vágjuk. A kelkáposztát csíkokra vágjuk. A babot kifejtjük.

2. A zöldségeket a szalonnabőrkével együtt nagy lábasba tesszük, bő vízzel felöntjük, megsózzuk, és kb. 120 percig főzzük.

3. A megtisztított hagymát és a szalonnát apróra vágjuk, a felforrósított olívaolajon az olajban eltett kolbásszal (salami d'la duja) együtt megpirítjuk.

4. Beletesszük a rizst, hozzáöntjük a (lehetőleg Barbera) vörösbort, és felfőzzük.

5. Felöntjük a zöldségektől leszűrt levessel, és a rizst kis lángon puhára főzzük (kb. 15 perc). Néhány percig pihentetjük, majd tálaljuk.

Novarai rizses egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1822 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Novarai rizses egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
cikkek