Bélszínérmék Rossini módra

Filetto alla Rossini

| Bélszín Rossini módra receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Bélszínérmék Rossini módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet nyers sonka
4 szelet gruyere sajt
4 szelet bélszín
½ csésze besamelmártás
½ pohár marsala bor
1 evőkanál búzaliszt
4 dkg vaj
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 szelet fehérkenyér
ízlés szerint szarvasgomba
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olívaolajat meg a vajat, és a bélszínszeleteket megsütjük benne. Sózzuk, borsozzuk, megszóljuk a liszttel, majd leöntjük a marsala borral, és a húst addig pároljuk, amíg a lé besűrűsödik alatta.

2. Kivesszük a bélszínérméket, egy tűzálló edénybe átrakjuk, a maradék levét rákanalazzuk.

3. Betakarjuk a gruyére sajt- és a sonkaszeletekkel, megöntözzük a besamelmártással, 200 °C-ra előmelegített sütőben néhány perc alatt átsütjük.

4. Vajban pirított fehérkenyér-szeletekre rendezzük, hajszálvékonyra gyalult szarvasgombával megszórva tálaljuk.

Besamelmártás

Besamelmártás
2 dl tej
3 dkg vaj
1 szelet vöröshagyma
6 szem bors
1 evőkanál liszt
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

1. A tejet serpenyőbe öntjük, és a hagymaszeletet, a babérlevelet meg a borsot belerakva felforraljuk. A tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk.

2. A tejet átszűrjük, az ízesítőket kidobjuk. A vajat felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, és 1 percig a tűzön kevergetve megpezsegtetjük, halványsárgára sütjük.

3. A tűzről lehúzva a tejet apránként, minden adagot gondosan eldolgozva beleöntjük, simára keverjük. Ha már valamennyi tejet beledolgoztuk, a tűzre visszatesszük, és addig kevergetjük, amíg sűrű, krémes nem lesz. Még 1 percig főzzük, és megsózzuk, megborsozzuk.

Bélszínérmék Rossini módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2761 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Bélszínérmék Rossini módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
cikkek