Tojás piemontei módra, fehér szarvasgombával

Uova alla piemontese con tartufo bianco

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojás piemontei módra, fehér szarvasgombával
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg finomra vágott szarvasgomba
8 db tojás
1 pohár száraz marsala bor
2 gerezd tisztított, összevágott fokhagyma
2 maréknyi vágott petrezselyemzöld
20 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Serpenyőben hét dkg vajat felforrósítunk. Beletesszük a petrezselymet, a megtisztított, összevágott fokhagymát és a finomra szeletelt fehér szarvasgombát.

2. Néhány percig kis lángon barnítjuk, majd a marsala borral felöntjük.

3. A maradék vajat másik serpenyőben felforrósítjuk, és négy tükörtojást sütünk benne. Sózzuk, borsozzuk.

4. A tükörtojásokat tányérokra tesszük, ráöntjük a szarvasgombát, és azonnal tálaljuk.

Tojás piemontei módra, fehér szarvasgombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 854 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Tojás piemontei módra, fehér szarvasgombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
most van szezonja