Vörösboros téli körte

Pere San Martin al vino rosso

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vörösboros téli körte
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kis méretű, egész körte
igény szerint vörösbor
igény szerint tejszínhab
igény szerint porcukor
ízlés szerint szegfűszeg

Elkészítés:

1. A körtéket megmossuk, és egészben - magházzal és szárral együtt - egy magas falú sütőformába tesszük.

2. A gyümölcsöt leöntjük vörösborral, hogy majdnem teljesen belepje, néhány szem szegfűszeget adunk hozzá, és megszórjuk cukorral.

3. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 60 percen keresztül sütjük. Eközben a folyadék állaga szirupszerűvé válik.

4. Hagyjuk kihűlni a körtéket, tejszínhabbal és egy kanál cukorsziruppal kínáljuk.

Vörösboros téli körte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1655 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Vörösboros téli körte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
ételfotó