Parajos húsgaluska urbinói módra

Passatelli all 'Urbinate

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Parajos húsgaluska urbinói módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg paraj
30 dkg vesepecsenye
4 db tojás
3 dkg marhavelő
3 dkg vaj
8 dkg zsemlemorzsa
10 dkg reszelt parmezán sajt
15 dl húsleves
ízlés szerint
ízlés szerint reszelt szerecsendió

Elkészítés:

1. A spenótot megmossuk, apróra vágjuk, és víz nélkül addig pároljuk, amíg a levelek összeesnek.

2. A húst többször ledaráljuk, majd a spenóttal, a marhavelővel és a vajjal együtt mozsárban péppé zúzzuk.

3. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást, csipetnyi szerecsendiót, sót és a parmezán sajt nagyobbik felét, jól összekeverjük.

4. Vastag, rövid galuskákat (passatelli) formálunk belőle, és a levesben addig főzzük, amíg feljönnek a felszínre.

5. A galuskákat a levessel együtt tálaljuk, előtte a maradék parmezánnal megszórjuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Parajos húsgaluska urbinói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1527 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Parajos húsgaluska urbinói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
cikkek