Sült tyúk hagymával és peperoncinóval

Pollo in potacchio

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült tyúk hagymával és peperoncinóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db konyhakész, darabolt tyúk
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 kisebb peperoni
6 evőkanál tyúkhúsleves
2 ág rozmaring
1 evőkanál paradicsompüré
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk, a megtisztított, felkarikázott hagymát és zúzott fokhagymát 5 percig pároljuk benne.

2. Hozzáadjuk a feldarabolt tyúkot, a finomra vagdalt erős paprikával, vagyis a peperoncinóval, sóval, borssal ízesítjük.

3. A hús minden oldalát közepes tűzön barnára sütjük. A paradicsompürét a borral együtt a húsdarabokra öntjük. Letakarjuk, már kis lángon kb. 30 percig pároljuk.

4. Apróra vágjuk a rozmaringág leveleit, a húsra szórjuk, fokozatosan kevés levessel is megöntözzük.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Sült tyúk hagymával és peperoncinóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3169 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Sült tyúk hagymával és peperoncinóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
szólj hozzá, értékelj