Borjúlábszár toszkán módra

Ossibuchi alla Toscana

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borjúlábszár toszkán módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet borjúlábszár
1 pohár vörösbor
20 dkg passzírozott paradicsom
2 dkg vaj
3 evőkanál olívaolaj
2 szál szárzeller
1 szál sárgarépa
szükség szerint húsleves
ízlés szerint bors
szükség szerint búzaliszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lábszárszeleteket leöblítjük-leszárítjuk, lisztbe forgatjuk. Serpenyőben a vajat és az olívaolajat felforrósítjuk, és a húst addig sütjük, amíg minden oldala egyenletesen barna lesz. Kivesszük a serpenyőből, melegen tartjuk.

2. A megtisztított hagymát, zellert és sárgarépát apróra vágjuk és ugyanabban a serpenyőben megpároljuk. A vörösborral felöntjük, belekeverjük a paradicsomot.

3. A húst visszatesszük ebbe a mártásba, és annyi vízzel felöntjük, hogy teljesen ellepje. Fedő alatt, kis lángon kb. egy órán át hagyjuk puhulni. A főzési idő felénél a hússzeleteket megfordítjuk, sóval és borssal fűszerezzük. Ha a mártás túlzottan besűrűsödik, kevés levessel hígíthatjuk.

Közepesen testes, száraz, gyümölcsös vörösbor illik hozzá.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Borjúlábszár toszkán módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2726 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Borjúlábszár toszkán módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
recept beküldése