Húsmártásos lasagne

Vincisgrassi

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg vaj
10 dkg reszelt parmezán sajt
7 és fél dkg mozzarella sajt
A mártáshoz:
35 dkg borjúmirigy
4 db paradicsom
4 evőkanál fehérbor
5 dkg vaj
3 evőkanál olívaolaj
10 dkg szalonna
vagy
10 dkg nyers sonka
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tésztához:
40 dkg búzaliszt
4 db tojás
3 evőkanál fehérbor
5 dkg sertészsír
1 csipet
15 dkg búzadara

Elkészítés:

1. A borjúmirigyet két órán át hideg vízben áztatjuk, majd megfőzzük, megtisztítjuk, felvágjuk. Nagyobb serpenyőben az olajat a vajjal felforrósítjuk, üvegesre pároljuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát. A darált húst és a finomra vágott sonkát beletesszük, 10 percig alacsony lángon együtt sütjük. Felöntjük a borral, hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott paradicsomot, a szerecsendiót, sót, borsot, és kis lángon kb. egy órán át főzzük. Beletesszük a húsmártásba a mirigyet, öt percig együtt pároljuk.

2. A tésztához a lisztet munkafelületre szitáljuk. Rászórjuk a sót, a búzadarát, a közepébe mélyedést nyomunk, Ebbe kerül a tojás, a zsír és a bor, amivel rugalmas tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk, nedves ruhába burkoljuk, és 30 percig állni hagyjuk. A tésztát vékonyan kinyújtjuk, széles, kb. 10 cm hosszú lapokra vágjuk, bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük, és jól lecsepegtetjük.

3. Vajjal kikenünk egy tűzálló formát. Az aljára terítünk egy réteg lasagnét. Kevés húsos mártást öntünk rá, megszórjuk reszelt parmezán sajttal, néhány szelet mozzarella sajtot helyezünk rá. Erre ismét egy sor tésztalap kerül. Addig ismételjük, amíg minden hozzávaló elfogy. A legfelső réteg sajt legyen. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Húsmártásos lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1838 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Húsmártásos lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
ételfotó