Tepsis töltött kalmár

Calamari ripieni in teglia

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván drága
Tepsis töltött kalmár
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg sovány borjúhús
80 dkg konyhakész kalmár
5 dl víz
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál paradicsompüré
½ db citrom leve
ízlés szerint őrölt bors
igény szerint extraszűz olívaolaj
néhány mentalevél
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Három gerezd megtisztított fokhagymát, a petrezselyem felét és a mentaleveleket a vízzel felforraljuk, majd beletesszük a borjúhúst, és, kb. 40 perc alatt puhára főzzük, majd a zsemlemorzsával együtt ledaráljuk, kevés olajat adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk.

2. A tintahalakat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, és a húsmasszával megtöltjük. A halat fogvájóval lezárjuk. Egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon megpároljuk a maradék fokhagymát és petrezselymet. Hozzáadjuk a paradicsompürét, sóval, borssal, a citromlével ízesítjük.

3. A töltött tintahalakat lábosba tesszük, befedjük paradicsompürével. Fedő alatt, kis lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Forrón tálaljuk.

Tepsis töltött kalmár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1650 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Tepsis töltött kalmár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
vegetáriánus ételek