Nyárson sült galamb
Piccioni allo spiedo



Elkészítés:
1. A galambot belül-kívül megmossuk, leszárítjuk. A szívet, májat és zúzát megtisztítjuk, és visszatöltjük galambba, nyársra húzzuk, bőrét olívaolajjal bekenjük, sózzuk, borsozzuk.
2. Nagyon alacsony hőmérsékleten, grillező funkcióra állított sütőben igen lassan sütjük. Az ecetet és a bort a grill zsírfogó edényébe öntjük.
3. Az olajbogyókat apróra vágjuk; a citromot meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és a zsályával együtt ezeket is a zsírfogó edénybe tesszük. Grillezés közben a húst ezzel a keverékkel locsolgatjuk.
4. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a belsőségeket, nagyon finomra vagdaljuk, és fakanállal belekeverjük a zsírfogó edényben levő szaftba. A galambot félbevágjuk, tálra rendezzük, és leöntjük a mártással. Pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.