Nyárson sült galamb

Piccioni allo spiedo

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nyárson sült galamb
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb konyhakész, egész galamb
4 szelet fehérkenyér
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál borecet
5 szem kimagozott fekete olajbogyó
1 db citrom
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A galambot belül-kívül megmossuk, leszárítjuk. A szívet, májat és zúzát megtisztítjuk, és visszatöltjük galambba, nyársra húzzuk, bőrét olívaolajjal bekenjük, sózzuk, borsozzuk.

2. Nagyon alacsony hőmérsékleten, grillező funkcióra állított sütőben igen lassan sütjük. Az ecetet és a bort a grill zsírfogó edényébe öntjük.

3. Az olajbogyókat apróra vágjuk; a citromot meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és a zsályával együtt ezeket is a zsírfogó edénybe tesszük. Grillezés közben a húst ezzel a keverékkel locsolgatjuk.

4. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a belsőségeket, nagyon finomra vagdaljuk, és fakanállal belekeverjük a zsírfogó edényben levő szaftba. A galambot félbevágjuk, tálra rendezzük, és leöntjük a mártással. Pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Száraz rozé illik hozzá.
Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Nyárson sült galamb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1894 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Nyárson sült galamb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
ételfotó