Töltött gyöngytyúk
Faraona ripiena
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 25 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A szárnyast megmossuk, jól megszárítjuk.
2. A salsicce, azaz a kolbász héját lehúzzuk, húsát a fűszerekkel, a megtisztított fokhagymával ledaráljuk, belekeverjük a borókabogyót.
3. A massza felét sózzuk, borsozzuk, a tyúk hasüregébe töltjük, a nyílást összetűzzük. Bőrét olívaolajjal megkenegetjük, sózzuk, borsozzuk.
4. A tyúkot a maradék kolbászmasszával együtt tepsibe tesszük, 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd felöntjük a borral, és húst ropogósra sütjük. A citromszeletekkel díszítve, a pecsenyelével tálaljuk.