Töltött gyöngytyúk

Faraona ripiena

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött gyöngytyúk
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db konyhakész gyöngytyúk
2 szál salsicce
1 kevés rozmaring
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál borókabogyó
4 evőkanál olívaolaj
1 db citrom
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szárnyast megmossuk, jól megszárítjuk.

2. A salsicce, azaz a kolbász héját lehúzzuk, húsát a fűszerekkel, a megtisztított fokhagymával ledaráljuk, belekeverjük a borókabogyót.

3. A massza felét sózzuk, borsozzuk, a tyúk hasüregébe töltjük, a nyílást összetűzzük. Bőrét olívaolajjal megkenegetjük, sózzuk, borsozzuk.

4. A tyúkot a maradék kolbászmasszával együtt tepsibe tesszük, 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd felöntjük a borral, és húst ropogósra sütjük. A citromszeletekkel díszítve, a pecsenyelével tálaljuk.

Töltött gyöngytyúk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2588 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Töltött gyöngytyúk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
szólj hozzá, értékelj