Toszkán újramelegített zöldségleves

Ribollita

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Toszkán újramelegített zöldségleves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál póréhagyma
2 szál sárgarépa
2 szál szárzeller
40 dkg kelkáposzta
30 dkg szikkadt fehérkenyér
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 ág friss kakukkfű
1 db sonkacsont
20 dl húslé
vagy
20 dl húsleves
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előző este a babot bő vízbe áztatjuk, másnap az áztatóvízben, kis lángon, kb. másfél óra alatt puhára főzzük. A főtt bab felét pürésítjük.

2. Nagyobb fazékban felforrósítjuk az olívaolajat, és megpároljuk benne az apróra vágott szalonnát, és a megtisztított, feldarabolt zöldségeket (kivéve a csíkokra vágott kelkáposztát). Ráöntjük húslevest, hozzáadjuk a kakukkfűágakat és a sonkacsontot. Kis lángon 30 percig, majd a kelkáposztacsíkokkal együtt további 30 percig főzzük. Az egész babokkal együtt fazékba tesszük, és további 15 percig hagyjuk lassan forrni. Kivesszük a csontot, a levest sózzuk, borsozzuk.

3. A kenyeret felszeleteljük, és egy másik fazékba a levessel rétegesen lerakjuk. Egy éjszakán át hideg helyen tároljuk, majd tálalás előtt még egyszer felforraljuk. Olajjal megcsepegtetjük, kakukkfűvel, sóval, borssal fűszerezzük.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Toszkán újramelegített zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1819 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Toszkán újramelegített zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
hírlevél