Palacsinta firenzei módra

Crespelle alla fiorentina

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A besamelmártáshoz:
5 dl tej
2 és fél dl paradicsommártás
5 dkg vaj
5 dkg búzaliszt
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint reszelt szerecsendió
igény szerint vaj
A tésztához:
2 db tojás
1 és ¼ dl tej
2 dkg vaj
6 dkg búzaliszt
A töltelékhez:
30 dkg paraj
20 dkg ricotta
2 db tojás
5 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A töltelékhez megmossuk a parajt, és víz nélkül megpároljuk. A levét kinyomjuk, a leveleket ricottával, vagyis a friss sajttal együtt ledaráljuk. A parmezán sajttal és a tojással jól összekeverjük, sóval, borssal, kevés szerecsendióval fűszerezzük.

2. A tésztához a lisztet a tojással, csipetnyi sóval az olvasztott vajjal és a tejjel összekeverjük, legalább 30 percig pihentetjük.

3. A tésztából, kevés vajjal kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk. Megkenjük a paraj-ricotta töltelékkel, feltekerjük, és kb. négy cm hosszú darabokra vágjuk, vajjal kikent hőálló tálba tesszük.

4. A mártáshoz a felolvasztott vajat a liszttel egy percig hevítjük. Beleöntjük a tejet, állandóan keverve sűrűre beforraljuk. Sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük. Ráöntjük a palacsintára, és 150 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Kevés forró paradicsommártással tálaljuk.

Paradicsommártás

Paradicsommártás
6 db érett paradicsom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 szál zsályalevél
1 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint vaj
ízlés szerint reszelt parmezán sajt
ízlés szerint

1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd a héját lehúzzuk. A húsát villával szétnyomjuk, jól lecsepegtetjük.

2. Azután olívaolajjal és a zsályalevelekkel együtt serpenyőbe tesszük, 10-15 percig lassan forraljuk.

3. Az edényt levesszük a tűzről, kidobjuk a zsályát, belekeverjük a balzsamecetet, sóval ízesítjük.

Ezt az egyszerű mártást egy darabka vajjal és reszelt parmezán sajttal tésztaételekhez kínáljuk.

Palacsinta firenzei módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1911 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Palacsinta firenzei módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
twitter