Kenyérsaláta

Panzanella, Toszkán kenyérsaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kenyérsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szikkadt fehérkenyér
5 db érett paradicsom
1 fej lilahagyma
1 db uborka
1 csokor bazsalikom
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál borecet
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kenyeret kis darabokra vágjuk, és csipetnyi sóval hideg vízbe áztatjuk. Ha jól megszívta magát, kinyomkodjuk, salátástálba tesszük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomot kockákra vágjuk, a hagymát és uborkát felaprítjuk, a kenyérhez adjuk.

3. A bazsalikomot durvára vágjuk, ugyancsak a kenyérhez keverjük. Meglocsoljuk bőven olívaolajjal, sóval-borssal ízesítjük, letakarjuk, a hűtőszekrénybe tesszük.

4. Tálalás előtt a borecettel még egyszer jól elkeverjük.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Kenyérsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1844 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Kenyérsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
cikkek