Sült sajtos puffancs

Sciatt

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült sajtos puffancs
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg hajdinaliszt
10 dkg búzaliszt
10 dkg bitto sajt
vagy
10 dkg fontina sajt
0 dl grappa
másfél dkg vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kétféle lisztet összekeverjük. Annyi langyos vizet keverünk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

2. Megsózzuk, majd nedves ruhával betakarva kb. 60 percen keresztül pihentetjük.

3. A bitto sajtot vékonyan felszeleteljük, és a tésztához keverjük. Végül hozzáadjuk a grappát is.

4. Bevonatos serpenyőben felforrósítjuk a vajat, egy-egy evőkanálnyi tésztát "cseppentünk" bele, kisütjük. A lepényről a felesleges zsiradékot konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Forrón tálaljuk.

Sült sajtos puffancs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2060 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Sült sajtos puffancs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
lexikon