Pácolt marénafilé

Filetti di lavarello in carpione

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pácolt marénafilé
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db maréna
1 pohár fehérborecet
2 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
2 fej finomra vágott vöröshagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldséget megtisztítjuk, a hagymát nagyon finomra, a répát vékony szeletekre vágjuk, egy evőkanál olívaolajban megpároljuk.

2. Hozzáadjuk a babérlevelet, a petrezselyem leveleit, a borecetet, a maradék olívaolajat és egy pohár vizet. Megsózzuk, megborsozzuk, és a levet kis lángon a felére elfőzzük.

3. A marénafiléket megmossuk, megsózzuk, megborsozzuk, és tűzálló tálba rakjuk.

4. Leöntjük a páclével, majd a 180 °C-ra előmelegített sütőben néhány percig pároljuk. Kivesszük, majd az egészen kihűlt halat a pácban, letakarva, legalább 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Ugyanígy lehet elkészíteni a pontyot, compót és a kékmarénát. A halak ugyanis nyugodtan maradhatnak pár napig a hűtőszekrényben. Fontos, hogy nagyon jó ecetet használjunk.
Pácolt marénafilé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 784 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Pácolt marénafilé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
tippek, fortélyok