Tökkel töltött derelye

Tortelli di zucca

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tök
2 evőkanál vaj
1 csipet reszelt szerecsendió
¼ fej vöröshagyma
10 dkg reszelt parmezán sajt
15 dkg amaretti
5 dkg mostarda
vagy
5 dkg almabefőtt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tököt (kb. 2 kg-os) felszeleteljük, meghámozzuk, kimagozzuk. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd tálba tesszük, villával összetörjük.

2. A szétmorzsolt amarettit, a feldarabolt mustáros gyümölcsöt vagy édes-savanyú almabefőttet, a sajtot, a felaprított hagymát és a szerecsendiót hozzáadjuk, összekeverjük. A masszának száraznak kell lennie.

3. A tésztát kinyújtjuk, és 4 x 8 cm-es téglalapokra vágyuk. Kiskanállal kevés töktölteléket teszünk mindegyik tésztalapra, majd összehajtjuk, hogy négyzet alakú derelyéket kapjunk. A szélein jól összenyomkodjuk. Bő, sós vízben kifőzzük, és az olvasztott vajjal tálaljuk.

Érdekességképpen kivájt tökhéjban is tálalhatjuk.

Gyúrt tészta alaprecept

Gyúrt tészta alaprecept
5 db tojás
50 dkg búzaliszt
0.5 kávéskanál
A munkalap szórásához::
igény szerint liszt

1. A lisztet átszitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, beletesszük a tojást és a sót.

2. A széleitől kezdve dolgozzuk össze, kb. 15 perc alatt jól alakítható masszává gyúrjuk.

3. Fóliába csomagoljuk, és 60 percen át pihentetjük.

4. Liszttel beszórjuk a munkafelületet, és a tésztát belisztezett sodrófával vékonyra kinyújtjuk, miközben folyamatosan forgatjuk, hogy minden oldalról egyenletesen vékonyodjon.

Tökkel töltött derelye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1323 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Tökkel töltött derelye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
könyvek