Töltött liba

Oca farcita

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött liba
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg aszalt szilva
1 db konyhakész liba
30 dkg kolbász
2 db alma
20 dkg hámozott, pirított gesztenye
10 dkg hámozott mogyoró
2 dkg vaj
20 dkg sonka
vagy
20 dkg szalonna
igény szerint húsleves

Elkészítés:

1. Az aszalt szilvát fél napig langyos vízben áztatjuk. Felhasználáskor a libát (3-4 kg-os) megmossuk, kívül-belül leszárítjuk, a mellcsontot kivesszük, hogy a szárnyast könnyebben meg tudjuk tölteni.

2. A kolbászt, a megmosott almát, a gesztenyét, a kimagozott szilvát és a mogyorót durvára vágjuk, összekeverjük. Megtöltjük vele a libát, a nyílást fonallal összevarrjuk. Ezt követően a libát a vékonyra szeletelt szalonnával vagy sonkával beburkoljuk, majd fonállal összekötözzük.

3. A szárnyast a vajjal sütőedénybe tesszük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 180 percig sütjük. Időközönként megfordítjuk, és ha szükséges forró húslevessel vagy forró vízzel megöntözzük.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Töltött liba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3345 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Töltött liba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
pinterest