Borjúkaraj milánói módra

Cotoletta alla milanese

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borjúkaraj milánói módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet vékony szelet borjúkaraj
10 dkg vaj
1 db tojás
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
igény szerint búzaliszt
igény szerint zsemlemorzsa
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint citromkarika

Elkészítés:

1. A karajszeleteket leöblítjük, leszárítjuk, óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Először lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a zsemlemorzsába forgatjuk. A panírt kézzel a húsra jól rányomkodjuk.

2. Serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a karajszeletek mindkét oldalát néhány percig sütjük benne, amíg a külseje aranybarna lesz, de belül puha marad. Kisebbre vesszük a hőt, és még egyszer megfordítjuk a karajokat. Kivesszük, lecsepegtetjük, a citromszeletekkel és a petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Borjúkaraj milánói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1785 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Borjúkaraj milánói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
szótár