Borjúkaraj milánói módra
Cotoletta alla milanese
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 40 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
igény szerint búzaliszt
igény szerint zsemlemorzsa
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint citromkarika
Elkészítés:
1. A karajszeleteket leöblítjük, leszárítjuk, óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Először lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a zsemlemorzsába forgatjuk. A panírt kézzel a húsra jól rányomkodjuk.
2. Serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a karajszeletek mindkét oldalát néhány percig sütjük benne, amíg a külseje aranybarna lesz, de belül puha marad. Kisebbre vesszük a hőt, és még egyszer megfordítjuk a karajokat. Kivesszük, lecsepegtetjük, a citromszeletekkel és a petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.